Vanília krémes mandulás-diós torta

A tészta:

  • 125g darált dió
  • 125g mandula liszt, dara
  • 25g pirított, szeletelt mandula
  • 8 tojásfehérje
  • 30g sztíviás eritritol
  • 2g citromsav
  • 5g szódabikarbóna
  • 1 gyerekkanál mandula aroma

A tojásfehérjét, kemény habbá felverjük, majd a mandula aromát is belekeverjük. A többi összetevőt szárazon összekeverjük. Majd a habot a száraz keverékkel összekeverjük óvatosan.
2 darab sütőpapírral bélel tortaformába egyenletesen elterítjük és így két lapot sütünk, légkeveréses sütőben 180-fokon 15 perc alatt.

Vaníliakrém:

  • 100g kukorica keményítő
  • 8 tojás sárgája
  • 200g kókuszzsír
  • 3 evőkanál vanília aroma,
  • 1 evőkanál tejszín aroma,
  • 1 gyerekkanál mandula aroma
  • 6 dl víz
  • 75g sztíviás eritritol,
  • 150g maltitol

A kókuszzsír kivételével minden összetevőt összeturmixolunk és sűrű krémet főzünk belőle. A krémbe beletesszük a hideg kókuszzsírt, és ahogy olvad egy habverő segítségével egyenletes krémmé dolgozzuk.

Díszítés:

  • 75g pirított, szeletelt mandula

A még meleg krémmel összeállíthatjuk a tortát, a fénykép szerinti rétegben, majd a tetejét megszórjuk a pirított szeletelt mandulával. Hagyjuk kihűlni, ha teljesen kihűlt szeleteljük.