ProBalance – lúgosítás felsőfokon!

probalanceMi is az a sav-bázis egyensúly, és miért fontos?
Minden vizes oldatnak van vegyhatása, vagyis pH-értéke. Szervezetünk 70%-a víz, így szervezetünk víztartalmának is van pH-ja. A pH skálán a 7,0 érték a semleges, alatta savas, felette lúgos a kémhatás. Az emberi test 7,35-7,45 pH tartományban működik jól, vagyis enyhén lúgos. A sejtjeink ehhez a lúgos kémhatáshoz vannak hozzászokva.

Honnan a sok sav?
A szervezetünk az anyagcsere folyamán maga is termel savakat: húgysav, tejsav, citromsav, ecetsav, szénsav stb. keletkeznek. A vesénk által kiválasztott vizelet pH értéke 4,8-7,5 között mozog.
A kávé és a sör pH-ja 4,0, de nem ez a lényeg.
Nem a savas, vagy lúgos táplálékok fogyasztásáról van szó, hanem arról, hogy a szervezetben milyen hatást vált ki, azaz szervezetet lúgosítja, vagy savasítja, milyen A lúgosítás helyes felfogása ion-arányokról beszél, nem pedig savak vagy lúgok fogyasztásáról.e nem maga a bevitt táplálék savassága számít, hanem az, hogy a szervezetben milyen hatást vált ki.

A savasodáshoz hozzájárul:

  • a túlzott fehérje-, finomított cukor-, zsír- és szénhidrátbevitel
  • a túl sok táplálékbevitel – ha a gyomor túlzottan megtelik, az emésztőnedvek nem férnek hozzá rendesen a táplálékokhoz
  • a túl gyakori evés – ha nem várjuk meg, amíg a gyomrunk “végez” az előző étkezés megemésztésével, pl. mert nassolunk, eszegetünk
  • a cigaretta, a fekete kávé, az alkohol, és egyes gyógyszerek nagyon erősen savasító hatásúak

Mit kezd a szervezetünk a termelődő savakkal?
A szervezet az ún. “puffer-rendszer” segítségével folyamatosan igyekszik közömbösíteni a képződő savakat. Ennek a rendszernek a két legfontosabb szerve a tüdő és a vese. A tüdőn keresztül kilélegezzük az illékony savakat, a nem illékonyakat pedig a vese kiválasztja. De részt vesz a puffer-rendszer tevékenységében a vér, a máj, bizonyos fehérjék, stb. Egészségtelen étrend esetén azonban a puffer-rendszerek kimerülnek. Ilyenkor elsavasodik a szervezet, és ez sok betegség melegágya.

Mi történik, ha túl sok a sav a szervezetben?
Ha a savszint túl magas, akkor a testünk nem tud megszabadulni tőle és kénytelen pl. elraktározni a testszövetekben, pl. a zsírszövetben. Vagy megpróbálja semlegesíteni, azonban az ehhez szükséges ásványi anyagokat (pl. kálcium, magnézium stb.) a különféle szervektől, csontokból, fogakból “veszi el”. Ennek köszönhetően azonban leépülnek a test ásványianyag-készletei, törékennyé válnak az erek és a csontok, ami érproblémákhoz, csontritkuláshoz, fogszuvasodáshoz vezet. Sőt, ha “megtelnek” a zsírraktárak, akkor a sav kilép a létfontosságú szervek terébe, és itt okoz károsodást.

Hogyan segíthetünk a szervezetünknek a sav-bázis egyensúly megtartásában?
Az egészséges, lúgosító ételek és az elegendő folyadékbevitel az első lépés a megfelelően lúgos kémhatás kialakítása felé. Manapság azonban majdnem mindegyikünk szervezete súlyosan el van savasodva, ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő ásványi anyagokkal és nyomelemekkel pótoljuk mindazt, amit a szervezetünk a savtalanításra felhasznál.

probalance-3Miért lehet a ProBalance Tabletta a megfelelő választás?
A benne található ásványi anyagok: mint pl. nátrium, kálium, magnézium, kálcium, réz, szilícium, króm és molibdén nem csak önmagukban fontos lúgosító elemek. A ProBalance olyan speciális, sókkal alkotott kötésekben tartalmazza ezeket, amelyek képesek beépülni a szervezet sejtjeibe és így jelentősen nő a felszívódás. Ezáltal erősen lúgosítják a szervezetet, és segítenek kiegyenlíteni a túlsavasodást.

Milyen hatásra számíthatunk, ha a ProBalance segítségével szervezetünk lúgosításába fogunk?
A ProBalance, vagyis szervezetünk lúgosabbá válásának hatására:

  • normalizálódhatnak az anyagcsere folyamatok
  • kiürülhetnek a savak a szervezetből és vele a zsírraktárak is, amelyek eddig felelősek voltak a tárolásukért
  • javulhat az agyműködésünk, emlékezőképességünk
  • általában frissebbnek, teherbíróbbnak érezhetjük magunkat

Megvásárolható a Drogerica.hun.

Hogyan érdemes szedni a ProBalance Tablettát?
A ProBalanceból napi 3×4 tabletta szedése javasolt, 30 perccel étkezés előtt. Ha kúraszerűen szeretnénk lúgosítani, akkor 3×4 tabletta 12 héten át, majd újabb 12 hétig 3×2 tabletta.
A ProBalance laktózmentes, ezért laktózérzékenyek is szedhetik.