Menopausa? – megfelelő ösztrogénszint?

vöröshereMi a menopausa?
A változókor egy természetes életszakasz a nők életében. Körülbelül a 40. és az 55. életév közé esik. Ha az ösztrogén termelés a 40. év körül alábbhagy, akkor a nők 2/3-nál tipikus tünetek lépnek fel – hőhullámok, izzadás, szédülésérzet, kedélyváltozások. Ezért különösen érdemes nagy figyelmet fordítani a táplálkozásra és a táplálék kiegészítésre, hogy az ösztrogén szintet egyensúlyban tartsuk.

Miért fontos a megfelelő ösztrogénszint?
Hiánya a vitalitás, a koncentrációs és emlékező képesség gyengüléséhez vezet. Sőt, a bőr és haj állapotában is fontos szerepet játszik. Javítja a sejtek nedvességmegtartó képességét, részt vesz a bőr rugalmasságáért felelős kollagén szerkezet kialakításában. Továbbá a helyes csontanyagcserében is lényeges a szerepe.

vöröshereMiért különleges a vöröshere kivonatban található fitoösztrogén?
A vöröshere ugyanazokat az izoflavonokat tartalmazza, mint a szója, csak nagyobb koncentrációban. A szójagazdag táplálkozásról ismert, hogy megelőzheti a mell- és prosztatarákot. A vöröshere kivonatnak az ösztrogénreceptorokra való hatása azonban sokkal erősebb, mint a szójáé.
Fontos továbbá, hogy a vöröshere fitoösztrogénje ott hat, ahol “kell”, vagyis csak a szív, az erek és a csontok ösztrogénreceptoraival lép kapcsolatba, azonban – a kémiai hormonoktól eltérően – nem befolyásolja a mellszövet és a méh nyálkahártya működését, ezért nem kell negatív hatásoktól tartani.

Johannes Huber, német kutatóorvos a vöröshere-kivonat hatását vizsgálta 110 nőnél egy kettős vak tanulmányban: A napi egy kapszula kivonat 40 mg izoflavonnal a placebóval szemben jelentősen csökkentette a hőingadozásokat, az izzadásokat és depressziót. (LR Healt & Beauty Systems)

woman-phytoaktivAz LR termékpalettájának rendkívüli vonása, hogy a csecsemőkortól az idős korig, minden életkor és élethelyzet egészségi vonatkozásait igyekszik figyelembe venni. Éppúgy szívén viseli a kisbabák ápolását, mint a durva fizikai munkát végzők bőrének épségét. Ez a problémakör azonban előbb-utóbb minden nőnek okot ad majd a töprengésre szervezete működését illetően.

A problémára a választ az LR a Woman Phyto Aktiv táplálékkiegészítőjével adja.

A Woman Phyto Aktiv hatóanyag-kombinációja a vöröshere, D3 vitamin és a kalcium. Ezek a speciális összetevők bizonyítottan hatásosak az alvás zavarok, hőhullámok és a hangulatváltozások enyhítésére.

Hogyan szedjük a Woman Phyto Aktivot?
Naponta 3×1 tabletta étkezés után, bő vízzel bevéve.

A napi 3 kapszula összetétele:

  • Kálcium 400 mg
  • D-vitamin 5,0 µg
  • Izoflavonoid 50 mg

Bővebb információt és vásárlási lehetőséget itt talál.