Kókuszos csúszós – tejmentes, gluténmentes, hozzáadott cukormentes

Először a krémet készítjük el, hogy legyen ideje hűlni, amíg a tésztát készítjük, sütjük és azt is hagyjuk hűlni.

A recept:

A krém összetevői:

  • 10 tojás sárgája
  • 150g sztíviás eritritol
  • 140g kukorica keményítő
  • 4 evőkanál vanília aroma
  • 1 citrom reszelt héja, vagy 1 gyerekkanál citrom emulzió
  • 1,4 liter víz
  • 250g kókuszzsír

A fentieket a kókuszzsír nélkül és csak fél liter vízzel összeturmixoljuk, majd egy edénybe öntjük. Ráöntjük a maradék 9dl vizet és egy sűrű krémet főzünk belőle. Ha kész bele olvasszuk a kókuszzsírt és habverővel jól elkeverjük. Hűvösre tesszük, akár a hűtőbe is.

A tészta:

  • 200g kókuszreszelék
  • 40g Szafi szénhidrátcsökkentő lisztkeverék
  • 20g sztíviás eritritol
  • 1 gyerekkanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál citromsav
  • 10 tojás fehérje
  • 1,5dl víz

A tojásfehérjét felverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a vizet is. A száraz összetevőket összekeverjük, majd a tojásfehérjével is összekeverjük. Sütő papírral bélelt teljes méretű tepsibe terítjük. Majd légkeveréses sütőben 180 fokon 22 percig sütjük.

Amíg hűl a tészta, elkészítjük a csokimázat.

Csokimáz:

  • 2 tábla (200g) cukormentes (maltitiolos) Wawel étcsoki
  • 50g paleolaj

A csokit összetörjük és az olajjal keverve felolvasszuk masszává.

Ha kihűlt a tészta, levesszük a sütőpapírt. A krémet habverővel még egyszer jól átkeverjük és ráterítjük a tésztára. Ha a krém felülete kicsit megdermedt, ráterítjük a csokimázat. Tejes áthűlésig hidegre tesszük, akár vissza is tehetjük a hűtőszekrénybe, ha van még egy ugyanolyan tepsink, amiben a süteményt készítettük, fordítsuk rá. A teljesen megdermedt, szeleteljük.