
egészség - kategória bejegyzései:
Cistus Incanus – a polifenol ereje!
A Cistus Incanus, – mely a szuharfélék családjába tartozik, – Európában a leggazdagabb polifenol tartalmú növény. A növényben található fenolikus összeköttetések sokoldalúsága teszi a növényt az emberi szervezet számára olyan érdekessé.
A növény története a Krisztus előtti IV. századig vezethető vissza. Teafőzetként igen kedvelt, teljesen a késői középkorig, főleg a Közel-Keleten, Dél-Afrikában és a Földközi-tenger vidékein, de sajnos utána megfeledkeztek róla. 1999-ben egy rangos bizottság az év növényének választotta, így ismét a középpontba került.
Miért különleges a Cistus Incanus?
Mire jó a Colostrum?
Tudnivalók egy különleges étrend-kiegészítőről
A Colostrum a szülést követő néhány napban termelődő előtej. Ezt követően képződik a már teljesen folyékony állagú és fehér színű anyatej. A Colostrum nemcsak az embernél, hanem az emlősök más fajainál, többek között a szarvasmarháknál is megtalálható. A Colostrum rendkívül tápláló hatása mellett nagy mennyiségben tartalmaz immunbiológiailag (a szervezet védekező rendszere szempontjából) hasznos anyagokat. Az előtejben jelenlévő hatóanyagok sehol máshol nem találhatók ilyen magas, tökéletesen harmonikus koncentrációban.
Minden édesanya tisztában van azzal, hogy mennyire fontos az anyatej gyermeke számára. Egyetlen kémiai laboratórium sem képes az anyatejhez hasonló táplálék megalkotására, nem beszélve a még értékesebb Colostrumról.
Mire jó a Colostrum? – folytatás…
Szódabikarbónával a rák ellen?
Ha Önt rögtön a “cím végi kérdőjel” érdekli, olvassa a cikk végét.
Dr. Tullio Simoncini római onkológus arra a meggyőződésre jutott, hogy a fehér daganatok az immunrendszer legyengülése következtében mértéktelenül elszaporodott gombák, a candida albicans kolóniái által létrehozott anyagcsomók.
Keresni kezdte azt az anyagot, melynek hatására a gombák elhalnak, nem válnak rezisztenssé és a kezelésnek semmilyen mellékhatása sincs. Hosszas kísérletek után rálelt a szódabikarbónára (NaHCO3), melyre a gombák mindig reagáltak és nem váltak rezisztenssé, mint a kemoterápia esetén.
ALOE VERA – a csodanövény
AZ ALOE VERA és hatása
A tüskés csodanövény diadalmenete a múlt évszázad harmincas éveiben kezdődött, amikor a röntgensugarakat először használták terápiaként a rák ellen. A páciensek a magas sugáradagtól égési sérüléseket szenvedtek, majd amerikai orvosok a megégetett helyekre aloe vera gélt az aloe vera növény leszedett leveleit helyezték, mellyel hatalmas sikereket értek el e gyógymód alkalmazásával.
A növény külsőleg egy kaktuszra hasonlít, de a liliomfélék családjába tartozik. Szubtrópusi területeken, homokos talajon növekszik és örökzöld víztartó növény. Hónapokig képes eső nélkül élni, mivel a vizet húsos leveleiben tárolja.
Láthatjuk tehát a növény magas víztároló kapacitását, amely bőrünknek is elegendő nedvességet kölcsönöz.
Körülbelül 300 ismert aloe fajta létezik a világon és bizonyítottan a “Barbadensis Miller” rendelkezik a legjobb hatóerővel a bőrre és az emberi szervezetre.
ALOE VERA – a csodanövény – folytatás…
ALOE VERA FREEDOM – Támogasd ízületeidet!
ELŐNYÖK
• Aloe vera kombinálva az ízületek számára fontos tápanyagokkal és E vitaminnal.
• Korai ízületvédelem, jobb porcműködés.
• Igazolt minőség, több mozgásszabadság idősebb korban is.
• Színezékmentes
• Nincs pasztőrözve.
Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Testmozgással a bélrák ellen
“Nem meglepő a testmozgás bélrákellenes hatása. III. stádiumos bélrákban szenvedő betegeknél a diagnózis utáni testmozgásnövelés 50%-kal csökkenti a halálozási arányokat. Érdekes, hogy a diagnózis előtti testmozgás is csaknem ugyanilyen mértékben eredményes. A kutatók a testmozgás jótékony hatását legalább olyan jelentősnek tartják, mint az adjuváns kemoterápia rákellenes hatását. A tudósok az inzulin bélrákkeltő hatását gyanítják a fentebb leírt jelenségek mögött.”
Egy kattintás ide a folytatáshoz….
A C-vitaminról
Szendi Gábor, cikkében igen olvasmányosan ismerteti nem csak a C-vitamin történetét, hanem a szakma és a közgondolkodás mai hozzáállását is. A C-vitamin szükségességéhez manapság nem fér kétség, ugyanakkor a mérték tekintetében eltérőek a vélemények.
Mint írja: – “Ha az állatok C-vitamin fogyasztását, ill. önellátó termelését nézzük, akkor emberre vetítve a szükségletünk 2-9 gramm naponta.”
Ha mazsolázgatunk a szív és érrendszer egészsége és a C-vitamin bevitel közti kapcsolatról szóló tudományos közleményekben, akkor számos vizsgálat azt igazolja, hogy a nagy dózisban bevitt C-vitamin pozitív hatással van a szív és érrendszeri működésekre, ill. az infarktusos halálozás ellen.
Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Az élet sója
A legtöbb embernek a sok só egészséges, a magasabb sófogyasztás egészségvédő hatású. Ők semmit nem előznek meg a csökkentett só-diétával, sőt, esetleg bajt okozhatnak maguknak, tehát a sómegvonás számukra igen káros.
Hogy is van ez? -eddig pont az ellenkezőjét lehetett csak hallani. Szendi Gábor: A sómítosz cikkében részletesen kitér ennek magyarázatára.
Egy kattintás ide a folytatáshoz….
Macskabajusz – a vesetea
Vesetea, azaz a Jávai Tea, már a neve is utal rá, hogy az epe- vagy vesekő, és elégtelen vizelet-kiválasztás esetén segítséget nyújtó, Délkelet-Ázsiából származó gyógynövény.
Mivel kettős méregtelenítő hatása van (epén és vizeleten át) használható fogyókúrák kiegészítőjeként. Segít megszabadulni a testünkben fölhalmozódott felesleges víztől, ami puffadást okozhat. Felgyorsítja a metabolizmust, azaz az anyagcserét, ezzel pedig zsírégető hatása van, a kalóriák pedig kisebb mértékben épülnek be a szervezetbe. Rendben tartja a véredényeket és a szívet, és nagy szerepet játszik mind az érelzáródás (infarktus), mind a szívroham és a stroke megelőzésében. Tehát a szívbetegségek ellen is harcba indulhatunk vele.
Számtalan anyagot találunk benne: például polifenolokat, amelyek leginkább a zöld tea fanyar, kesernyés ízéért felelősek. De ott vannak a metil-xantinok, ilyen például a koffein is, amely a tealevél szárazanyagának 3-4%-át alkotja. Ez a mennyiség garantálja a tea frissítő hatását. Ellentétben a kávéban található élénkítőszerrel, ami lökésszerűen, azonnal felszívódik, és ezzel irritálja a gyomorfalat, ingerlékenyebbé teszi fogyasztóját, miközben heves szívdobogást és magas vérnyomást okozhat. A tea hatóanyaga azonban lassan és fokozatosan szívódik fel a bélben, így huzamosabb időn át frissít. Ezáltal káros mellékhatások nélkül előzi meg a fáradtságérzetet és őrzi meg a szellemi teljesítő- és koncentrációképességet.
A tea antioxidánsai megkötik a szervezetben elszabaduló szabad gyököket. Ezek a molekulák felelősek feltehetően a rák kialakulásáért.