
baktériumkultúra - kategória bejegyzései:
Probiotikumot – de milyet?
A probiotikumok olyan táplálékkiegészítők, amelyek az emberi szervezet szempontjából jótékony baktériumokat tartalmaznak. Leggyakrabban tejsavbaktériumokat használnak. Ezeket már régóta használják az élelmiszeriparban, mivel képesek átalakítani szénhidrátokat tejsavvá. Ez jellegzetes savanyú ízt ad az élelmiszereknek, ilyenek például az erjesztett tejtermékek, mint a joghurt is. Mivel csökkenti a pH-t és ezzel gátolja a káros mikroorganizmusok szaporodását, ezzel megelőzve az emésztőrendszeri fertőzéseket. A probiotikus baktériumkultúrák a természetes bélflóra helyreállítását segítik. Gyakran javasolják orvosok, dietetikusok főleg antibiotikumos kezelések után, valamint kandidás megbetegedések kezelésére is.
Egy kattintás ide a folytatáshoz….