Cistus Incanus – a polifenol ereje!

Cistus Incanus virágaA Cistus Incanus, – mely a szuharfélék családjába tartozik, – Európában a leggazdagabb polifenol tartalmú növény. A növényben található fenolikus összeköttetések sokoldalúsága teszi a növényt az emberi szervezet számára olyan érdekessé.

A növény története a Krisztus előtti IV. századig vezethető vissza. Teafőzetként igen kedvelt, teljesen a késői középkorig, főleg a Közel-Keleten, Dél-Afrikában és a Földközi-tenger vidékein, de sajnos utána megfeledkeztek róla. 1999-ben egy rangos bizottság az év növényének választotta, így ismét a középpontba került.

Miért különleges a Cistus Incanus?

Az ehető növények közül a Cistus Incanus tartalmazza a legtöbb polifenolt. A polifenolok a másodlagos növényi hatóanyagok azon csoportjába tartoznak, melyek semlegesítik a szabad gyököket. Rendszeres használatuk erősíti az immunrendszert és megelőzhetik a betegségek kialakulását.

Tehát a CISTUS INCANUS egy növényi immunerősítő polyphenollal.

CISTUS INCANUS tea, kapszula és szájspray az LR kínálatában

CISTUS INCANUS az LR kínálatában kapható tea, kapszula és szájspray formájában.

Az LR Cistus Incanus termékeire jellemző:

 • Gazdag növényi összetevőkben.
 • A polifenol magas koncentrációja.
 • A levelek feldolgozása finom vágással történik, míg a törzs és a rosszabb minőségű levél nem kerül feldolgozásra.
 • Csak vadon termű növényekből készül.
 • A tisztán növényi összetevők a vegetáriánusok számára is fogyasztható.
 • Az immunerősítő,
  • E vitaminnal kapszulában (tiszta növényi kapszulaburokban), vagy
  • finom mentalevéllel (5%) kevert ízesített teaként,
  • szájspray-ként friss mentával E és C vitamin kiegészítéssel készül.
 • Génmanipulált összetevőket nem tartalmaz.
 • Laktóz- és gluténmentes.

Melyik Cistus Incanus kerül feldolgozásra?

Termékünkben a vadon termő Cistus Incanus ssp. tauricus-t dolgozzák fel.

Hogyan kerül feldolgozásra Cistus Incanus ssp. tauricus?

Mielőtt egy folyékony főzetet készítenek belőle az összegyűjtött leveleket megszárítják, megtisztítják és összevágják, miután a főzet kiszáradt kapszulákba töltik. Ez az eljárás, egy szabványos kivonat készítési módszer.

Milyen termék a Cistus Incanus?

Cistus Incanus egy étrend-kiegészítő készítmény. Az étrend-kiegészítők feladata, hogy a szervezetet azokkal a tápanyagokkal lássák el, amelyek a táplálkozás során nem megfelelő mennyiségben kerülnek be a szervezetbe. Az étrend-kiegészítők nem minősülnek gyógyszernek, ezért nem szabad azt az állítást feltételezni, hogy ezek a készítmények gyógyítanak.

Melyik a jobb tea, vagy kapszula?

Minden kivonat egy főzetből nyert koncentrátum, melyből elvonják a vizet. A feldolgozás után a koncentrátumot kapszulákba töltik. Általában a polifenolokat tartalmazó étrend-kiegészítőket kapszulaként hozzák forgalomba.

Lehetséges-e esetleges túladagolás?

Alapjában véve nem, mert hatóanyagai nem károsak a szervezetre. Az ajánlott napi adag teljesen kielégíti az E vitamin szükségletet.

Lehetséges-e esetleges mellékhatás?

A polifenolok erősítik az immunrendszert, ezért mellékhatásuk nem ismert. Ha esetleg mégis valamilyen mellékhatás felmerülne, konzultáljon háziorvosával.

Megvásárolható a Szépség & Egészség – LR Drogéria- webáruházban, ahol az egyes termékekről bővebb információk is rendelkezésre állnak.